Inlägg 1 USA 2013

Tisdag den 18 juni gick tåget från Kalmar till Köpenhamn. Denna gång var det inte SJ utan Öresundstågen som blev försenat. Hur som helst så var det ändå Hotel Dan i Köpenhamn som väntade på oss och inte ett flygplan.

Efter att ha packat om, planerat lite och handlat enklare frukost på lokala Netto sattes klockan på 04:15. Trött var jag men lyckades inte sova många timmar på grund av värmen och lite resfeber. När klockan satte igång kändes det som jag nyss lagt mig.

På pigga ben gick vi, incheckning och allt gick snabbt och smidigt flyget Köpenhamn – Paris. Väl i Paris blev det trubbel. Planet från Paris blev försenat två timmar. Det är inte jättekul när man har 8 timmar i ett flygplan framför sig. Flygturen gick bra och jag lyckades somna som en pinne precis innan vi fick maten, båda gångerna. Klassikern kycklinggryta för övrigt.

Väl i Washington så var det svårt att komma in i USA igen. Makalöst vad noga man kan vara. Vårt hotell heter Grand Hyatt och det var någon kampanj när vår bokningsplanerare bokade vår resa, därav har vi råd att bo där. Idag blev det mat på Cosi (kedja?), ceasarsallad som inte var alls dyr med tanke på det centrala läget och mängden mat. Efter den mastodontportionen bar det av till fots mot Vita huset, Obelisken (Washingtonmonumentet), förbi Natural History Museum bort till Capitolium. Efter att ha tagit de obligatoriska fotona så kommer vi att göra Smithsonian osäkert i två dagar. Imorgon börjar vi med Natural History Museum där de har enorma utställningar om livets utveckling och vad vet vad. Ett stort fokus för oss är utställningarna som har med evolution att göra, t.ex. människans utveckling. Under fredagen blir det National Air & Space Museum. Möjligen också något av de många konstmuseum som finns, troligtvis National Museum of Art.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s