Inlägg 2 USA 2013

Igår gick vi upp tidigt för att hamna långt fram i kön till Smithsonian Natural History Museum. Frukosten intog vi på Cosi. Väl framme vid museet var vi först i kön oh släpptes in. Vi var där 10 – 14:30 och har tagit 259 + ~200.   Alla dessa bilder kommer vi att använda i Naturkunskap 2 kursen som handlar till stor del om evolution. Det som saknades på museet var tydliga förklaringar kring hur organen utvecklats (organ = arm eller fena). Det som vi mest var ute efter är deras fenomenala genomgång av människans utveckling. Kolla här. Vissa delar var svåra att fotografera men deras hemsida med projektet är ju mycket bra så det löser sig ändå. Det började med livets start och sedan hur livet har utvecklats i olika tider. Dessutom de plötsliga massutrotningar som har skett lite då och då i livets utveckling.

Det tråkiga med museet var att allt inte handlade om evolution. Det fanns delar som var klassiska museum t.ex. Amerikas fåglar. Den lilla delen var uppställd på klassiskt manér med fåglarna i deras egna miljö i skåp. Det fanns en stor oceanutställning som vi mestadels hoppade över då vi var mätta på att ta in allt. Fokus på den utställningen var människans påverkan på haven. Utställningen om däggdjuren var systematisk, alltså ordnad efter arter och släktskap. Inget om evolution där, även om det i ett rum jämte fanns utdöda däggdjur med förklaringar kring utveckling. På våning två fanns det mineralogi, mineraler, grundämnen och deras egenskaper (med fokus på utseende, ädelstenar). Hope diamanten fanns där och den var rätt ok. Men även en utställning om Koreansk konst, Egyptens mumier, insekter och fjärilar med mera. Totalt sett var museet mycket bra och tillsammans med de bilder vi tog förra året på La Brea tar pits (Page Museum) så har vi mycket bra förutsättningar för att åskådliggöra livets utveckling. Vi var även på en IMAX om surfning. Vi trodde det skulle handla om snorkling i Tahiti men det var som sagt om surfning. Innehållet var därmed inte lysande. Upplevelsen var däremot riktigt, riktigt bra. Bästa 3D jag har sett, svårt att beskriva.

Washington får vi säga är en mycket trevlig liten stad. Storstadstempo men också ett lugn. De gröna ytor som finns (t.ex The Mall) används väldigt mycket av folk. Bara för häng eller för sport, såsom baseball.

Igår kväll så mötte Dans gamla klasskompis Peter Tunon upp för en middag i China town. Det blev en irländsk pub, fast maten var amerikaniserad. Förrätt krabbröra med bröd, friterad ostdränkt jalapeno. Varmrätt blev buffelburgare. Riktigt god var buffeln. Mättnaden var total.

Idag har vi varit på Smithsonian National Air and Space Museum. Museet var delat i två men ena delen flyg och andra delen om alla de olika rymdprogram USA har genomfört. Till exempel fanns en av månlandarna. Rymddelen var mycket bra och intressant. Lite för mycket folk bara. Även idag var vi på en IMAX. Det blev Hubble 3d berättat av Leonardo DiCaprio. Det handlade om Hubbleteleskopet och de problem man blev tvungen att lösa för att få det att fungera som tänkt. Det roliga är att man råkade förbättra det väldigt mycket och bilderna från teleskopet kan komma att ses som det viktigaste mänskligheten har gjort på länge.

Vädret har varit perfekt för museebesök, 25 grader onsdag – torsdag. Idag var det 28 grader och inte ett moln.

Imorgon lämnar vi Washington för mellanlandning i Atlanta och sedan till slutdestination San Antonio, Texas. San Antonio kommer att bli en utmaning då det som kallast ska vara 25-26 grader på natten och som varmast denna period på året, 35 grader. Vi löser det genom att vara inomhus i konferensbyggnaden, som är luftkonditionerad.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s