Inlägg 3 USA 2013

Igår kunde vi hämta ut konferensmaterialet. En sidenpåse fylld med reklam och programboken på ~200 sidor. Man har cirka 700 sessioner att välja mellan och väldigt mycket av det är bra. Imorgon måndag har jag tre krockar där jag får försöka samordna mig med kollegan Dan och forskarkollegan Mats om vad som vi vill gå på eller ta del av. För min del verkar det bli Personalized Learning, One Student at a Time. Personalized learning är på gång att bli nästa stora grej, efter Flipped classroom. Det riktigt intressanta är att Department of Education (USAs Skolverk) har gått ut och sagt att det är viktigt. Deras genomgång här (PowerPoint) där USAs utbildningsminister Arne Duncan sa, i juli 2012, att:

“We must take classroom learning beyond a one-size-fits-all mentality and bring it fully into the 21st century”

Det grundar sig också i vad Obama vill med skolan. Samtidigt på andra sidan Atlanten så går energiministern ut med extra pengar för att hjälpa till att digitalisera den svenska skolan. Vår skolminister är tyst om det. Enligt tidigare ställer sig Björklund negativ till digitalisering av den svenska skolan.

Hur som helst så har vi lite att stå i här borta. Tanken är att försöka få med sig så mycket som möjligt med hem och sedan arbeta vidare med det. Vad är det som är på gång inom lärande, utbildning och den digitala världen just nu? Google är inte megasponsorn här utan Microsoft försöker sälja in både Surface och Windows 8 samt Office 365. Mest framträdande, i programmet, är dock lärare lär lärare på denna konferens, enligt mig.

På tisdag presenterar vi vår studie om Socioscientific Issues, autenticitet och hur lärandet kan bli djupare genom det, bland mycket annat av allt vi har genomfört senaste läsåret. Läs Dan Frendins blogg för mer information. Det kommer att bli riktigt spännande, även om vi står i en hall med flera andra presentatörer.

Vädermässigt så är det i dag 34 grader, imorgon lugna 33 och på tisdag 35 grader. Vi är dock inte här för sol och bad utan siktar mot T-shirtbränna och så mycket som möjligt är inomhus i nedkylda lokaler.

 

[Update!]

Om man ska tro på vad som händer här borta så är det nästa stora gamification. Spelifierat lärande eller spelbaserat lärande. Finns lite på gång redan i Sverige. Spelbaserat här.

Jane McGonigal höll första keynoten (typ öppningsanförandet) om just gamification och vad som händer med de som spelar datorspel. Det engagemang som dessa personer upplever är otroligt och det ger en mängd fördelar i psyket och kroppen. Alltså är tanken att man ska spelifiera lärande och utbildning för att använda sig av dessa fördelar. När man säger spelifiera är det lite mer komplicerat än man tror, det finns inte riktigt rum att beskriva det här. Läs gärna hennes bok eller lär känna henne här. På sin blogg/hemsida så finns hennes forskning men också flera trailrar till de spel hon har designat för att förändra världen till det bättre. Titta själv.

#iste13

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s