Inlägg 5 USA 2013

Upp tidigt idag (6! gief me sommarlov!) för att vara på plats tidigt och få bra platser till morgonens stora keynote (återigen typ öppningsanförande, stor föreläsning). Idag var det den smarta hjärnan Steven Johnson (http://www.stevenberlinjohnson.com/ går inte skriva vacker länk av någon anledning) som pratade kring var bra idéer kommer ifrån. Johnson är utsedd som en av framtidens ”top ten brains of the digital future”. Det var ett bra tal, vars mening var att goda idéer inte poppar upp. Långvarigt hårt arbete ligger bakom. Han tog Darwin som exempel, Darwin själv skrev i sin biografi att han hade ett Eureka!-moment men en forskare som har tittat igenom Darwins dagböcker kunde visa att han arbete med idén i ett år ungefär. 

Resten av dagen har jag vandrat runt lite på utställningen igen och försökt hitta National Geographic och Smithsonian. Hittade dem inte, hittade dock an massa annat intressant. Sedan har jag också tagit del av en föreläsning om hur en skola arbetat med problembaserat lärande och hur lärarna utbildades av andra lärare. Sådant projekt vill jag ha i Sverige också. Lärare lär lärare genom diskussion och genomförande av projekt är underskattat. Kontinuerlig diskussion där man försöker komma längre hela tiden är riktigt bra.

Sedan har jag också samlat kraft för vår 2h presentation. Vi satte upp allting och blev lite nervösa över att inte ha med kabeln/kopplingen skärmen-datorn. Mats lyckades hitta sin så det löste sig. Flera personer (tiotals! tjugotals!) kom och tittade och flera var mycket intresserade av vad vi hade genomfört och hur det hade gått. Mycket lyckat kan man säga allt som allt. Jag är väldigt nöjd. Nu funderar vi redan på nästa projekt som också kommer att bli väldigt spännande. Ingen idé att stanna och fundera nu kör vi!

 

Tyvärr är stekhusen fullbokade men vi har en bokning imorgon. Då blir det cowboyköttfest som avslutning på en mycket bra konferens, som har en lång dag imorgon också.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s