Inlägg 7 USA 2013

Idag gick vi upp vid 05:00 (härliga sommarlov). Dan och jag lämnade av Mats, som skulle hemåt, Dan och jag hämtade hyrbilen. Det blev en Ford Focus av nyare modell som tog oss till Houston efter en del trixande i den amerikanska trafiken. Väl framme blev det NASA Space Center (Johnson Space Center) och markkontrollen. Det var först en lekplats för barn inomhus, våra tankar vandrade iväg åt katastrofhållet. Efter att ha blivit upptäcka av en snäll äldre dam, i NASA blåoverall, så fick vi reda på att det fanns två ”tram” turer. Den första tog oss till markkontrollen som användes under rymdracet mot Sovjet. Vi fick gå in och allt! Väl därinne fick vi reda på att den nya modernare markkontrollen (som har koll på International Space Station och alla uppdrag som utförs i rymden) fanns våningen under, bemannad och igång just nu. Spännande! Senare på turen fick vi se Saturn V raketen som fanns i en lagerbyggnad. Megastor, bild får du googla själv då jag har för dåligt Internet just nu.

Tur två tog oss till den plats där Astronauterna tränar för sina uppdrag. En fullstor kopia av International Space Station finns där men också lite farkoster som används. Dessutom provar man de framtida farkoster man tänker sig använda på kometer och på Mars i framtiden. NASA har stora planer på gång, trots deras nuvarande sparprogram. Besöket kan summeras med: åk dit om du är i krokarna. Vi planerar att även besöka Cape Canaveral när vi når Florida.

Under eftermiddagen hittade bilen till ett fågelområde precis vid kusten till Mexikanska golfen. Där hittar vi massor med pelikaner och annat. Det blev grillade räkor till kvällsmat och tvättid till efterrätt. 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s