Inlägg 9 USA 2013

Igår lämnade vi Lafayette och for till New Orleans. Vi tittade förbi Jean Lafitte National Historical Park and Reserve där vi fick se träskskog. Stora cypresser blandat med lager av vegetation likt ogenomtränglig regnskog. Marken varierade mellan lera, bar jord och vatten täckt av andmat-liknande växter. Vi fick se tvättbjörn, fem olika fåglar och alligator. En av alligatorerna (1,5m lång) fanns på två meters håll. Träbron en halvmeter upp kändes trygg.

Efter besöket där på Lafitteparken vi oss inåt French Quaters och hittade ett franskinspirerat hotell ~100 meter från French Quaters. Vi vandrade ner till Mississippi och sedan uppåt mot Bourbon Street och Neil Armstrong Park. Mycket vackert och redan party på Bourbon Street. Kvällsmat blev Crabcakes, alligator och räkor, allt cajunstyle. Sedan gick vi Bourbon Street fram och tillbaka och tittade in lite på olika liveakter. 

Idag söndag gick vi upp 7 och gjorde oss klara för att åka ut en bit och gå på leveérna till Mississippi. I ett biflöde/kanal till Mississippi hittade vi äntligen de stora alligatorerna. Vi kunde räkna till minst 15 stycken som förstrött simmade omkring där. Sedan for vi upp mot I-10 och Bayou Sauvage National Wildlife Refuge där vi observerade et antal fåglar, sköldpadda och alligator. 

Sist for vi mot Tallahassee och gjorde en kort avstickare till Three-rivers State Park. Här kom regnet och vi såg bara en ensam alligator. Från och med nu kommer vi troligen följas av regn och åter regn. Får köpa regnkappa imorgon, då far vi mot Cape Canaveral. 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s