BETT2014 dag 2

Vi jobbar på det.

Uppe med tuppen for vi mot mässområdet där vi fick föreläst för oss om Google och hur stor koll de faktiskt har på oss. Från att veta vem som vinner amerikanska president valet, vem som vinner Eurovisionsschlagerfestivalen innandet är avgjort till att jag inte är intresserad av schlager. Riktigt bra föreläsning av  Andreas Ekström. http://www.andreasekstrom.se/ Därefter informerade Lineducation om hur de planerar och genomför/hjälper skolor att införa Google Apps. Sist dök Googles Apps for Education ansvarige i Europa/Afrika upp och pratade kort om vad de har på gång, typ. Han lyckades undvika att förklara vad Google ska ha alla robotar till? Robots!

Det blev också ett mässbesök där vi kort tog del av lite olika montrar, prat och lösningar. Totala intrycket är ”Vi jobbar på det.” Urkund har inte funderat på att peta med Googles API för att hjälpa oss med G. Apps att kontrollera plagiat. Min kollega Lars Arvidsson har i alla fall väckt tanken hos Urkunds produktansvarige.

Det blev ett längre stop hos Samsung där vi problematiserade datorn i utbildningen. Dels vill vi ha en snabb dator med stor bra skärm samtidigt som att den ska vara liten och lätt för att eleverna ska släpa med den överallt. För liten skärm är ett problem för mig just nu. Jag skulle vilja ha en OLED-lösning där man kan veckla ut skärmen till ~20 tum eller mer. Vilket är på gång. Science, it really works.

Bild

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s